Casa De Campo “Teeth of the Dog”

La Romana, DOMINICAN REPUBLIC 

PAR 72 – 6888 meter

Svårighetsgrad: HARD (4)

Man talar om Casa de Campo som “Karibiens mest kompletta semesterort” Med tre fantastiska Pete Dye-designade banor, vattensporter, skytte, tennis och till och med polo på hästar såväl som i vattnet. Det finns med andra ord mer än tillräckligt att göra här för att alla ska vara nöjda. Men det finns en sak på Casa de Campo som ryter med ett skall såväl som hugger med ett bett… och det är Dye’s “Teeth of the Dog”.

Under en period av två år förvandlade Pete Dye, hans fru Alice (också en arkitekt) och cirka 300 lokala medhjälpare, praktiskt taget för hand, en igenvuxen stenig ödemark, som ligger längs med Dominikanska republikens korallkust, till en av de mest spännande golfbanor i världen. Teeth of the Dog öppnade för spel 1971 och eftersom han var blygsam och inte ville ta all äran, påpekade Dye snabbt att banan skapades “av ‘mannen på övervåningen’. Jag skapade elva hål och Gud skapade sju!”

De sju hålen, som den Allsmäktige skapade, kramar om strandlinjen och de är verkligen inspirerande och minnesvärda. När den ombytliga brisen blåser från Karibiska havet kommer du att garanteras en utmaning. Efter renoveringsarbetet 2005, mäter Teeth of the Dog nu jättelika 7 350 yards från spetsarna, så det är klokt att välja din tee noggrant. .